Onderhoud van uw Hunterlaars

Woensdag 25 April 2018

Om een lange en gezonde levensduur voor uw laarzen te garanderen, adviseren wij om deze regelmatig schoon te maken en op natuurlijke wijze te laten drogen; niet in direct zonlicht of bij kunstmatige warmtebronnen. Gebruik alleen koud zeepwater om je laarzen schoon te maken. Gebruik geen oplosmiddelen. Sla de laarzen niet op terwijl ze vochtig, gekreukeld of gevouwen zijn. Op een koele, droge plaats bewaren. 

Af en toe zie je misschien een witte poederachtige vlek op je laarzen. Dit verschijnsel wordt “Blooming” genoemd en komt doordat rubber een natuurlijk product is. Onder bepaalde omstandigheden kunnen onoplosbare deeltjes naar het oppervlak stijgen. Dit is een gebruikelijk proces, kenmerkend voor de hoge kwaliteit van het natuurrubber en niets om je zorgen over maken. Het heeft geen invloed op de prestaties of duurzaamheid van de laarzen. Een ongerepte afwerking en glans kunnen gemakkelijk worden hersteld met regelmatig gebruik van Hunter Boot Buffer of Instant Boot Shine, verkrijgbaar in onze webshop.

Bekijk de “How To Clean Your Boots” film om meer te weten te komen over de Hunter onderhoudsproducten en het gebruik ervan.

Terug naar overzicht